Kasteelstraat 129 / 8700, Tielt, België

Doneer :

IBAN : BE87 0018 9411 8794
BIC    : GEBABEBB

Ontdek VZW Ihsan: Waar Filantropie en Educatie Samenkomen

Inleiding: Waarom VZW Ihsan Onderscheidend is

In een wereld waar individualisme vaak de overhand neemt, is het hartverwarmend om organisaties als VZW Ihsan te zien, die actief bijdragen aan gemeenschapsontwikkeling en welzijn. Gevestigd in Tielt, België, heeft VZW Ihsan sinds de oprichting in 2020 al veel bereikt. Dit artikel gaat dieper in op de geschiedenis, missie, visie, en projecten van deze opmerkelijke non-profitorganisatie. Als je geïnteresseerd bent in liefdadigheid, onderwijs, en gemeenschapsopbouw, lees dan vooral verder.

Geschiedenis en Oprichting: Een Toegewijde Oorsprong

VZW Ihsan werd op 19 september 2020 opgericht, een datum die ook in de islamitische kalender een plekje heeft als 2 Safar 1442 AH. Het is niet zomaar een club of een vrijwilligersgroep; het is een officiële vereniging met een rechtspersoonlijkheid, erkend door het ministerie van Justitie in België.

Doel bij Oprichting

Vanaf het begin was het duidelijk: VZW Ihsan wilde niet zomaar een liefdadigheidsorganisatie zijn. Ze hadden een grotere ambitie, namelijk een impact hebben op diverse levensgebieden. Hierbij valt te denken aan zaken als educatie, gemeenschapsopbouw en zelfs sociale gerechtigheid.

Groei en Uitbreiding

Voor een organisatie die nog maar zo kort bestaat, heeft VZW Ihsan al veel gerealiseerd. Hun portfolio van projecten en initiatieven is indrukwekkend en blijft groeien. De sleutel tot deze groei is de sterke missie en visie die de organisatie vanaf het begin heeft gehad.

Missie en Visie: Duidelijke Richtlijnen

Elke succesvolle organisatie heeft een heldere missie en visie, en VZW Ihsan is daar geen uitzondering op.

De Missie: Meer dan Liefdadigheid

Volgens VZW Ihsan moet liefdadigheid meer zijn dan alleen materiële hulp; het moet gaan om het bieden van een ‘eervolle façade’ van de islam en het algemeen welzijn bevorderen. Ze willen dat public relations een voorbeeld is, niet alleen binnen de islamitische gemeenschap maar voor de hele samenleving.

De Visie: Pionieren op Verschillende Gebieden

VZW Ihsan heeft de ambitieuze visie om een pionier te zijn in filantropisch en wetenschappelijk werk op zowel lokaal als mondiaal niveau. Dit is een brede en ambitieuze visie die ruimte laat voor groei en innovatie in een verscheidenheid van sectoren.

Kernprojecten: Een Veelheid aan Initiatieven

VZW Ihsan is betrokken bij een breed scala aan projecten, elk met hun eigen doel en bereik.

Moskee Bouw in Tielt

De geplande moskee in Tielt is een van de vlaggenschipprojecten van de organisatie. In een tijd waarin religieuze en culturele plekken steeds meer onder druk staan, is dit een moedig en belangrijk initiatief. De moskee zal dienen als een centrum voor spirituele en culturele activiteiten, en zal naar verwachting een positieve invloed hebben op de gemeenschap.

Voedselhulp en Kledingdistributie

Voor sommigen van ons zijn basisbehoeften als voedsel en kleding vanzelfsprekend, maar dat is helaas niet voor iedereen het geval. Door voedsel en kleding te verstrekken aan degenen die het het hardst nodig hebben, maakt VZW Ihsan een directe en tastbare impact.

Educatieve Projecten

Educatie is een van de krachtigste middelen voor persoonlijke en gemeenschapsgroei. VZW Ihsan biedt lessen in Arabisch en de Koran, en dat niet alleen; ze zijn ook betrokken bij huiswerkbegeleiding en andere educatieve programma’s.

Community Engagement: Sport en Reizen voor Kinderen

Kinderen zijn de toekomst, en VZW Ihsan investeert in die toekomst door diverse activiteiten aan te bieden zoals sport en reizen. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar ook educatief en vormend.

Betekenis en Impact: De Resultaten van Toewijding

Een organisatie kan vele doelen en projecten hebben, maar uiteindelijk gaat het om de impact die het heeft op individuen en de gemeenschap.

Sociaal-Culturele Invloed

Een van de mooiste aspecten van VZW Ihsan is hun inzet voor de sociaal-culturele ontwikkeling van verschillende gemeenschappen. Door onderwijs en andere gemeenschapsdiensten aan te bieden, spelen ze een belangrijke rol in het versterken van de culturele en sociale cohesie.

Bijdrage aan Duurzaamheid en Sociale Gerechtigheid

VZW Ihsan houdt zich niet alleen bezig met directe hulp. Ze kijken ook naar de langere termijn door bij te dragen aan duurzame ontwikkelingsdoelen. Hierdoor hebben ze niet alleen een directe maar ook een duurzame impact.

Conclusie: VZW Ihsan als Inspiratiebron

In een wereld die complexer en uitdagender wordt, zijn organisaties zoals VZW Ihsan essentieel. Ze tonen aan dat met toewijding, heldere doelen en gemeenschapsinzet veel bereikt kan worden. Of het nu gaat om het voorzien van basisbehoeften, het bouwen van een moskee, of het aanbieden van kwaliteitsonderwijs, VZW Ihsan laat zien dat je met passie en visie een wereld van verschil kunt maken.


FAQ: Veelgestelde Vragen over VZW Ihsan


Wat is VZW Ihsan?
VZW Ihsan is een non-profitorganisatie die is gevestigd in Tielt, België. De organisatie is in 2020 opgericht en richt zich op diverse initiatieven, waaronder gemeenschapsontwikkeling, educatie en filantropische activiteiten.

Is VZW Ihsan een erkende organisatie?
Ja, VZW Ihsan is een officiële vereniging met rechtspersoonlijkheid. De organisatie is erkend door het Belgische Ministerie van Justitie en heeft een registratienummer, 0754.627.930.

Welke soorten projecten worden er door VZW Ihsan uitgevoerd?
VZW Ihsan is betrokken bij een verscheidenheid aan projecten zoals de bouw van een moskee, het distribueren van voedsel en kleding, het aanbieden van onderwijs in de Arabische taal en Koranwetenschappen, en het organiseren van activiteiten voor kinderen zoals sport en reizen.

Hoe draagt VZW Ihsan bij aan educatieve ontwikkeling?
Naast lessen in Arabisch en de Koran biedt de organisatie ook huiswerkbegeleiding. Ze geloven sterk dat onderwijs een belangrijk hulpmiddel is voor zowel individuele als maatschappelijke vooruitgang.

Op welke bevolkingsgroepen richt VZW Ihsan zich?
VZW Ihsan heeft een brede doelgroep en richt zich op mannen, vrouwen, kinderen, jongeren en ouderen. Ze hanteren een inclusieve aanpak en hun diensten zijn voor iedereen toegankelijk, ongeacht afkomst of religie.

Hoe kan ik me inzetten voor VZW Ihsan?
Als je interesse hebt om bij te dragen aan VZW Ihsan, kun je contact opnemen om de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk of donaties te bespreken. Ze verwelkomen iedereen die hun missie en visie wil ondersteunen.

Wat doet VZW Ihsan op het gebied van sociale gerechtigheid en duurzaamheid?
A: VZW Ihsan zet zich niet alleen in voor directe liefdadigheid en ondersteuning van de gemeenschap, maar streeft ook naar duurzame ontwikkeling en is actief betrokken bij sociale gerechtigheidsinitiatieven.

Abonneer op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en exclusieve inhoud door u te abonneren op onze nieuwsbrief. Mis nooit meer belangrijk nieuws en waardevolle informatie van ons!

Deel deze post met je vrienden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *